Chociaż Twitter jest jednym z bardzo chętnie odwiedzanych portali społecznościowych to niektórzy mogą chcieć usunąć konto. Powodów dezaktywacji konta może być wiele: komuś może nie odpowiadać na przykład nowy właściciel, albo zmiany, które są wprowadzane na portalu. Przedstawiamy instrukcję na dezaktywację konta w serwisie Twitter, jeśli chcesz trwale usunąć konto.

Jak usunąć konto na Twitterze na telefonie?

Pierwszym krokiem, aby usunąć konto na Twitterze jest zalogowanie się do serwisu. Proces logowania zawiera konieczność wpisania loginu oraz hasła. Kolejnym krokiem do usunięcia konta po uruchomieniu Twittera jest wywołanie menu bocznego. Tę czynność wykonujemy klikając ikonę profilu użytkownika. Znajduje się ona w lewym górnym rogu aplikacji Twitter. Kolejno wchodzimy w zakładkę ” Ustawienia i prywatność”. Kolejnym krokiem zbliżającym do usunięcie konta jest wybranie pozycji „Twoje konto”. Możesz teraz zastanowić się czy usunąć konto na twitterze. Jeżeli dezaktywacja konta jest konieczna należy w aplikacji wybrać zakładkę „Dezaktywuj konto” wtedy otrzymasz informacje, że proces dezaktywacji Twojego konta na Twitterze niebawem się rozpocznie.

Potwierdzenie procesu dezaktywacji konta na twitterze dla użytkowników

Dla potwierdzenia zobaczysz nazwę użytkownika i publiczny profil na twitterze. Dowiesz się, że nie będą one już widoczne na stronie Twitter.com. Należy nadmienić, że istnieje możliwość przywrócenia swojego konta w ciągu do 30 dni od momentu dezaktywacji i zatrzymanie procesu usuwanie. Jeśli chcesz to zrobić wprowadź hasło i następnie ustawienia wybierz, gdzie podając dane zostaniesz poproszony o informacje co chcesz zrobić. Ale o tym opowiemy później. Ostatnim krokiem jest potwierdzenie wyboru dezaktywuj konto aplikacja poproś o powtórne podanie hasła do konta.

Przypomnijmy, ta instrukcja ma zastosowanie jeśli istnieje konieczność usuwania konta twitter na telefonie.

Jak usunąć konto na Twitter na komputerze?

Cały proces dezaktywacji konta twitter, czyli usuwanie przebiega dość podobnie jak w sytuacji dezaktywacji konta na telefonie. Należy uruchomić aplikację, do której logujemy się. Zaloguj się na twitterze podając dane użytkownika. Kolejno, żeby usunąć konto na Twitterze należy wybrać po lewej stronie znajdujący się przycisk „Więcej”. Tam należy wybrać w aplikacji twitter „Ustawienia i prywatność”.

Usuwanie konta na Twitterze – ciąg dalszy

W zakładce Twoje konto na twitterze pojawi się informacja dezaktywuj swoje konto. Ostatnim krokiem do usunięcia konta na Twitterze i innych stronach jest potwierdzenie zamiaru dezaktywacji konta na twitterze. Klikając w zakładkę aplikacji „dezaktywuj”, po powtórnym podaniu hasła do konta na twitterze i nazwę użytkownika na Twitterze twoje konto na Twitterze zostanie usunięte. Jednak użytkownik na twitterze może swoją decyzję odwrócić w ciągu 30 dni