Jak usunąć konto na Tik Toku? Trwałe usunięci konta to nie tylko kwestia odinstalowania aplikacji ale też przejścia procesu, który pomoże dezaktywować konto na Tiktoku. Poniżej przedstawiamy instrukcje jak zrobić to w odpowiedni sposób. Dużą zaletą jest fakt, że możesz to zrobić z poziomu telefonu i przedstawiamy poniżej kolejność, która ułatwi i pomoże w usunięciu konta.

Usuwanie konta na Tik Toku krok po kroku

Krok 1 : Musisz otworzyć aplikacje i wejść na swój profil. Później należy kliknąć w 3 kreski w prawym górnym rogu ekranu

Krok 2 : Po kliknięciu w trzy kreski na ekranie pojawi się okno z opcjami, w którym należy wybrać ustawienia i prywatność.

Krok 3 : Aplikacja przechodzi na przestrzeni czasu przez aktualizacje. Możesz pamiętać z poradników, że należy wybrać zarządzanie kontem. Na ten moment jest to pierwsza widoczna zakładka czyli konto.

Krok 4 : W ostatnim etapie należy kliknąć w ostatnią widoczną zakładkę, czyli dezaktywuj lub usuń konto. Po wyborze i przejściu opcji aplikacja przekieruje Cię do odpowiedniego okna i przeprowadzi przez wszystkie potrzebne etapy. Podczas tworzenia konta, łączyłeś je z innym kontem, np. Facebook bądź Google. W momencie usuwania konta, aplikacja poprosi Cię o potwierdzenie przy ich użyciu lub o podanie hasła do konta.

Kiedy przejdziesz przez cały proces, pojawi się komunikat, że Twoje konto zostanie dezaktywowane na okres najbliższych 30 dni. Po tym czasie, nastąpi trwałe usunięcie. Oznacza to, że masz miesiąc na zmianę decyzji, natomiast profil nie będzie od tego momentu widoczny dla żadnego użytkownika aplikacji.